هر چیزی که بخواین اینجا هست!!
هر چیزی که بخواین اینجا هست!!
10دقیقه بعد: 10
قاشق چای خوری شکر وارد بدنتان میشود، میدانید چرا با وجود خوردن این حجم
شکر دچار استفراغ نمیشوید؟ چون اسید فسفریک، طعم آن را کمی میگیرد و
شیرینی اش را خنثی میکند.20 دقیقه بعد:
قند خونتان بالا میرود و منجر به ترشح ناگهانی و یکجای انسولین می شود،
کبدتان شروع میکند به تبدیل قند به چربی تا قند خون بیشتر از این بالا
نرود.40 دقیقه بعد: حالا
دیگه جذب کافئین کامل شده، مردمکهای چشم گشاد می شود، فشار خونتان بالا
میرود و در پاسخ به این حالت، کبدتان قند را به داخل جریان خون رها میکند.
گیرنده های آدنوزین مغز حالا بلوک می شوند تا از احساس خواب آلودگی
جلوگیری کنند.45 دقیقه بعد: ترشح
دوپامین افزایش پیدا میکند و مراکز خاصی در مغز حالت سرخوشی ایجاد میکنند،
تحریک میشوند. این همان مکانیسمی است که در مصرف هروئین منجر به ایجاد
سرخوشی میشود.60 دقیقه بعد:
اسید فسفریک موجود در نوشابه، داخل روده کوچک، به کلسیم، منیزیم و روی
میچسبد. متابولیسم بدن افزایش پیدا میکند. میزان بالای قند خون و شیرین
کننده های مصنوعی، دفع هر چه بیشتر کلسیم را از طریق ادرار باعث میشوند.مدتی بعد: کافئین
در نقش یک داروی مدر (ادرار آور) وارد عمل میشود. حالا دیگر کلسیم و
منیزیم و رویی که قرار بود جذب بدن شود، بیش از پیش از طریق ادرار دفع
میشوند و به همراه آن مقادیر زیادی آب، سدیم و دیگر الکترولیت ها نیز از
دست میرود.مدتی بعدتر:
کم کم آن غوغایی که در بدنتان ایجاد شده بود فروکش میکند و نوبت به افت
قند میرسد. در این مرحله یا خیلی حساس و تحریک پذیر میشوید یا خیلی کرخت و
بی حال. حالا دیگر تمام آن آبی را که از طریق نوشابه وارد بدن خود کرده
بودید دفع کرده اید، آبی که میشد به جای اسید و کافئین و شکر، حاوی مواد
مفیدی برای بدنتان باشد. تا چند ساعت بعد اثر کافئین هم از بین میرود و شما
هوس یک نوشابه دیگر می کنید. مجله آراد جوان